Kupiłam
pieczarki i pomyślałam, że je dzisiaj nafaszeruję, bo od dawna chodziła
za mną taka wersja pieczarek.
Padło na farsz jajeczny:)
Składniki:
* 12 pieczarek
* cebula drobno posiekana
* 2 jajka + 1 żółtko
* sól, pieprz, szczypiorek
Pieczarki
oczyściłam, ukręciłam nóżki, które następnie zmiksowałam (można
oczywiście drobno pokroić) i przesmażyłam razem z cebulą na odrobinie
oleju. Wylałam na to rozbełtane jajka z żółtkiem, dobrze przyprawiłam i
zrobiłam jajecznicę. Można dodać jeszcze trochę żółtego sera.
Nałożyłam
na kapelusze pieczarek, posypałam szczypiorkiem (ale lepiej to zrobić
jak już się wyciągnie z piekarnika) i zapiekałam w temp. 200*C przez 10
minut.
Dla mnie idealne na kolację, można też potraktować jako przystawkę. W każdym razie szybkie i smaczne:)
Komentarze
2010/04/26 13:02:02
Z takim farszem jeszcze nie próbowałam pieczarek. Ale wyglądają apetycznie, chyba się skuszę :)
pozdrawiam!
pozdrawiam!
bardzo lubię jajka w każdym wydaniu ..pod jajecznicę wkładam jeszcze czasem plaster mozarelli
OdpowiedzUsuńbardzo smaczne twoje zdjęcia
Dziękuję, znów mi przypomniałaś o fajnym daniu z mojego bloga;)
Usuń