wtorek, 6 kwietnia 2010

Filety rybne w serowej panierce


Filety rybne w serowej panierce


 
Filety rybne serwuję najczęściej w postaci panierowanej w jajku. Tym razem wymyśliłam sobie urozmaicenie w postaci dodania sera.




Składniki:
* 3 filety
* 2 jajka
* garść sera żółtego startego na grubych oczkach
* sól, pieprz, papryka słodka



Jajka rozbełtałam, przyprawiłam, dodałam ser i wymieszałam. Maczałam lekko posolone filety w masie jajeczno - serowej, a po położeniu na rozgrzany tłuszcz dodatkowo nakładałam masę na wierzch. Smażyłam do zrumienienia, delikatnie przekładając na drugą stronę.
Rybka wyszła bardzo smaczna:)


**********

A dzisiaj zrobiłam wersję taką: maczałam fileta w jajku, a potem w żółtym serze  startym na drobnych oczkach wymieszanym z małą ilością mąki pp.
Również polecam, wyszła świetna chrupiąca skórka serowa:)

Na I fazie ta wersja nie jest polecana - można ew. mąkę zastąpić mielonymi otrębami - podaję za Basią, bo ja nie próbowałam:)

Filety rybne w serowej panierce



Komentarze
2010/04/07 12:52:44
suuuuuuuuuper smakowicie wyglądają ;) dziękuję za pomysł na obiad ;]
2010/04/09 08:39:10
Polecam się i pozdrawiam:)


1 komentarz:

  1. ta wersja z maka pp ,to z duzym przymrozeniem oka na I fazie -:)
    tutaj pomocne moga byc mielone otreby

    OdpowiedzUsuń

Jeśli spodobał Ci się ten wpis/przepis, masz jakieś sugestie albo skorzystałeś z niego - podziel się tym w komentarzu.
Jeśli komentujesz jako anonimowy, zostaw proszę swoje imię.
Pozdrawiam i dziękuję!