Filety rybne serwuję najczęściej w postaci panierowanej w jajku. Tym razem wymyśliłam sobie urozmaicenie w postaci dodania sera.
Składniki:
* 3 filety
* 2 jajka
* garść sera żółtego startego na grubych oczkach
* sól, pieprz, papryka słodka
Jajka rozbełtałam, przyprawiłam, dodałam ser i wymieszałam. Maczałam lekko posolone filety w masie jajeczno - serowej, a po położeniu na rozgrzany tłuszcz dodatkowo nakładałam masę na wierzch. Smażyłam do zrumienienia, delikatnie przekładając na drugą stronę.
Rybka wyszła bardzo smaczna:)
**********
Również polecam, wyszła świetna chrupiąca skórka serowa:)
Komentarze
2010/04/07 12:52:44
suuuuuuuuuper smakowicie wyglądają ;) dziękuję za pomysł na obiad ;]
ta wersja z maka pp ,to z duzym przymrozeniem oka na I fazie -:)
OdpowiedzUsuńtutaj pomocne moga byc mielone otreby