Rzadko robię zupy na wywarze jarzynowym, najczęściej po prostu jarzyny kroję w kostkę i stanowią one element zupy.
Tym razem chciałam zrobić zupę czystą, bez warzyw, a warzywa przeznaczyłam na danie z patelni, czyli pyszny produkt uboczny wywaru.
Składniki:
* pietruszka
* seler
* por
* kapusta włoska
* suszone pomidory
* łyżeczka oleju kokosowego (albo masła)
* kurkuma, pieprz, sól, curry
* ser Gorgonzola
* zielona cebulka
Warzywa po ugotowaniu wywaru pokroiłam w kostkę (kapustę zjadłam, bo się rozgotowała, jak to kapusta), wrzuciłam na rozgrzany olej kokosowy, sypnęłam curry i kurkumą, posoliłam i dodałam trochę pieprzu, chwilę je podsmażyłam, a na koniec dodałam pokrojone suszone pomidory.
Po przełożeniu na talerz posypałam po wierzchu niewielką ilością sera Gorgonzola i świeżą zieleniną.
Pyszne danie:)
Szkoda...
Pyszne danie:)
Szkoda...
"Wyimaginowane dolegliwości są nieuleczalne"
Marie von Ebner-Eschenbach
Wygląda bardzo apetycznie:)
OdpowiedzUsuńPrawda?:)
Usuń