piątek, 2 czerwca 2017

Naleśniki kokosowe z nadzieniem z masła orzechowego i banana


Naleśniki kokosowe z nadzieniem z masla orzechowego i banana




Miałam zrobić omlet, ale dolałam do ciasta mleka kokosowego i zrobiło się za luźne na omlet, więc zrobiłam z niego naleśniki, takie nietypowe, bo więcej w nich jajek  niż mąki.
Do nadzienia wykorzystałam masło orzechowe i banana, czyli sprawdzone i pyszne połączenie.



Składniki na 2 naleśniki/porcję:
* 2 jajka
* duża łyżka mąki kokosowej
* ok. 100 ml mleka kokosowego
* szczypta soli

Nadzienie:
* banan
* kopiasta łyżka masła orzechowego (domowego)
* mleko kokosowe (gęsta część, z puszki)
* do polania: 2 kostki stopionej na parze gorzkiej czekolady



Składniki na naleśniki wymieszałam i rozlałam w dwóch porcjach na rozgrzaną patelnię muśniętą olejem kokosowym. Pierwszy wyszedł blady, za to drugi nabrał pięknego brązowego koloru.
Nałożyłam nadzienie i polałam stopioną czekoladą.
Bardzo dobre i bardzo sycące:)


Naleśniki kokosowe z nadzieniem z masla orzechowego i banana

Naleśniki kokosowe z nadzieniem z masla orzechowego i banana




"Kiedy poczujesz się komfortowo ze swoją niepewnością, w Twoim życiu pojawią się nieskończone możliwości."
Eckhart Tolle


7 komentarzy:

  1. mniam, kocham naleśniki na słodko ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Syla2006, przez pomyłkę usunęłam Twój komentarz:(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nic nie szkodzi 😉
      Pisalam,ze jak odjac banana i czekolade to nadadza sie nalesniczki na sniadanko BT 😊
      Pozdrawiam ☺

      Usuń
    2. Tak, zgadza się, z bananem i czekoladą jednak lepsze;)

      Usuń
  3. Nie robiłem jeszcze naleśników z mleka i mąki kokosowej, ale muszę przyznać, że zapowiadają się przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To własciwie omlety, tylko bardziej płaskie;)

      Usuń

Jeśli spodobał Ci się ten wpis/przepis, masz jakieś sugestie albo skorzystałeś z niego - podziel się tym w komentarzu.
Jeśli komentujesz jako anonimowy, zostaw proszę swoje imię.
Pozdrawiam i dziękuję!