Miałam zrobić omlet, ale dolałam do ciasta mleka kokosowego i zrobiło się za luźne na omlet, więc zrobiłam z niego naleśniki, takie nietypowe, bo więcej w nich jajek niż mąki.
Do nadzienia wykorzystałam masło orzechowe i banana, czyli sprawdzone i pyszne połączenie.
Składniki na 2 naleśniki/porcję:
* 2 jajka
* duża łyżka mąki kokosowej
* ok. 100 ml mleka kokosowego
* szczypta soli
Nadzienie:
* banan^
* kopiasta łyżka masła orzechowego (domowego)
* mleko kokosowe (gęsta część, z puszki)
* do polania: 2 kostki stopionej na parze gorzkiej czekolady
^ jeśli podarujemy sobie banana to będzie to danie ketogeniczne
Składniki na naleśniki wymieszałam i rozlałam w dwóch porcjach na rozgrzaną patelnię muśniętą olejem kokosowym. Pierwszy wyszedł blady, za to drugi nabrał pięknego brązowego koloru.
Nałożyłam nadzienie i polałam stopioną czekoladą.
Bardzo dobre i bardzo sycące:)
Nałożyłam nadzienie i polałam stopioną czekoladą.
Bardzo dobre i bardzo sycące:)
"Kiedy poczujesz się komfortowo ze swoją niepewnością, w Twoim życiu pojawią się nieskończone możliwości."
Eckhart Tolle
Eckhart Tolle
mniam, kocham naleśniki na słodko ;)
OdpowiedzUsuńJa też:)
UsuńSyla2006, przez pomyłkę usunęłam Twój komentarz:(
OdpowiedzUsuńNic nie szkodzi 😉
UsuńPisalam,ze jak odjac banana i czekolade to nadadza sie nalesniczki na sniadanko BT 😊
Pozdrawiam ☺
Tak, zgadza się, z bananem i czekoladą jednak lepsze;)
UsuńNie robiłem jeszcze naleśników z mleka i mąki kokosowej, ale muszę przyznać, że zapowiadają się przepysznie :)
OdpowiedzUsuńTo własciwie omlety, tylko bardziej płaskie;)
Usuń