Nie pamiętam kiedy jadłam jeżyny, jakoś nigdy specjalnie nie rzucały mi się w oczy na targu czy w sklepie. W zeszłym tygodniu się rzuciły, więc kupiłam:)
Najpierw zjadłam trochę saute, potem zrobiłam deser, a resztę wykorzystałam jako sos do czekoladowego ciacha.
Składniki:
* jeżyny
* fruktoza do smaku (aktualizacja: teraz korzystam z ksylitolu)
* jogurt grecki
* kilka bez
Jeżyny zmiksowałam z fruktozą, jogurt połączyłam z pokruszonymi bezami, przełożyłam do szklaneczek, zrobiłam zdjęcia i pożarłam.
Kolejny raz się okazało, że jogurtowo-bezowy mix jest niezawodny z każdymi owocami:)
Komentarze
2011/09/19 17:43:19
Mniam...cudowny deser...a jaki prosty!
judik1119
2011/09/20 23:05:55
Bardzo fajny deser:) Jeżyny uwielbiam więc od razu przypadł mi do gustu:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli spodobał Ci się ten wpis/przepis, masz jakieś sugestie albo skorzystałeś z niego - podziel się tym w komentarzu.
Jeśli komentujesz jako anonimowy, zostaw proszę swoje imię.
Pozdrawiam i dziękuję!