poniedziałek, 19 września 2011

Jeżyny na deser


deser warstwowy z jogurtu i jeżyn



Nie pamiętam kiedy jadłam jeżyny, jakoś nigdy specjalnie nie rzucały mi się w oczy na targu czy w sklepie. W zeszłym tygodniu się rzuciły, więc kupiłam:)

Najpierw zjadłam trochę saute, potem zrobiłam deser, a resztę wykorzystałam jako sos do czekoladowego ciacha.


Składniki:
* jeżyny
* fruktoza do smaku (aktualizacja: teraz korzystam z ksylitolu)
* jogurt grecki
* kilka bez



Jeżyny zmiksowałam z fruktozą, jogurt połączyłam z pokruszonymi bezami, przełożyłam do szklaneczek, zrobiłam zdjęcia i pożarłam.
Kolejny raz się okazało, że  jogurtowo-bezowy mix jest niezawodny z każdymi owocami:)


deser warstwowy z jogurtu i jezyn




Komentarze
2011/09/19 17:43:19
Mniam...cudowny deser...a jaki prosty!
2011/09/19 20:26:06
Mmm wygląda pysznie:)
2011/09/20 07:47:01
Witam i pozdrawiam:)

judik1119
2011/09/20 23:05:55
Bardzo fajny deser:) Jeżyny uwielbiam więc od razu przypadł mi do gustu:)
2011/09/21 14:25:22
Polecam:)
2011/10/23 18:14:11
jeżyny...mniam :):):)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli spodobał Ci się ten wpis/przepis, masz jakieś sugestie albo skorzystałeś z niego - podziel się tym w komentarzu.
Jeśli komentujesz jako anonimowy, zostaw proszę swoje imię.
Pozdrawiam i dziękuję!