wtorek, 3 sierpnia 2010

Łosoś z sosem chrzanowo-koperkowym


łosos z piekarnika



Łosoś ok. 500 g upieczony w folii w piekarniku  (200*C przez ok. 25 min) i do tego sos:



Sos:
* 100 g majonezu kieleckiego
* 50 g chrzanu
* sok z cytryny - dałam z połowy, ale ciut za kwaśny był
* koperek posiekany - sporo
* sól, pieprz


Proporcje właściwie mogą być dowolne, wg smaku i jak kto woli:)


 łosos z piekarnika




Komentarze
2010/08/03 15:53:31
pieczony łosoś jest pyszny
taki z koperkiem podwójnie
2010/08/04 08:31:58
mmmmmm losos, pycha!
a ostatnio probuje sie przekonac do koperku, juz w jakiejs grillowej salatce udalo mi sie go zjesc, wiec moze ten sos bedzie punktem zwrotnym :)
2010/08/04 12:51:35
Wygląda bardzo pysznie :)
2010/08/04 23:49:23
Łosoś i koperek to zawsze strzał w "10"! Też lubię to połączenie:) Pzdr Aniado


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli spodobał Ci się ten wpis/przepis, masz jakieś sugestie albo skorzystałeś z niego - podziel się tym w komentarzu.
Jeśli komentujesz jako anonimowy, zostaw proszę swoje imię.
Pozdrawiam i dziękuję!