czwartek, 5 sierpnia 2010

Koktajl z arbuzem





Takie zestawienie koktajlowe znalazłam na blogu Milkchocolate i choć arbuz nie jest specjałem, który poleca się na MM, to jednak nie mogłam się oprzeć, żeby nie spróbować jak też coś takiego smakuje.

Zrobiłam z kefirem, bo nie miałam jogurtu.
Wypestkowałam kawałek  arbuza, dodałam kefir i zmiksowałam. Słodycz arbuza i kwaskowatość kefiru stworzyły mieszankę baaardzo ciekawą w smaku:)
Oczywiście i arbuz, i kefir były mocno schłodzone.



*****


Komentarze
2010/08/06 10:03:37
Moim zdaniem jak na upalne dni idealny afrodyzjak ;D
2010/08/06 15:48:19
No, mnie ożywił, ale aż tak, to nie;P
2010/08/07 10:27:41
piękny jest ten róż.
2010/08/08 14:03:15
zawsze się zastanawiałam, czy nie zważy mi się jogurt w połączeniu z arbuzem ;-) teraz widzę, że mogę śmiało próbować
2010/08/08 16:38:44
Ugotujmy - róż klasyczny koktajlowy;)
Zuza - dlaczego miałby się zważyć? Arbuz to owoc jak truskawka czy malina, tylko więcej wody ma, a właściwie to prawie sama słodka woda;)
2010/08/17 08:18:27
Śliczny kolor, aż jestem ciekawa smaku, muszę zrobić :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli spodobał Ci się ten wpis/przepis, masz jakieś sugestie albo skorzystałeś z niego - podziel się tym w komentarzu.
Jeśli komentujesz jako anonimowy, zostaw proszę swoje imię.
Pozdrawiam i dziękuję!