Takie zestawienie koktajlowe znalazłam na blogu Milkchocolate i choć arbuz nie jest specjałem, który poleca się na MM, to jednak nie mogłam się oprzeć, żeby nie spróbować jak też coś takiego smakuje.
Zrobiłam z kefirem, bo nie miałam jogurtu.
Wypestkowałam
kawałek arbuza, dodałam kefir i zmiksowałam. Słodycz arbuza i
kwaskowatość kefiru stworzyły mieszankę baaardzo ciekawą w smaku:)
Oczywiście i arbuz, i kefir były mocno schłodzone.
*****
Komentarze
2010/08/06 10:03:37
Moim zdaniem jak na upalne dni idealny afrodyzjak ;D
2010/08/08 14:03:15
zawsze się zastanawiałam, czy nie zważy mi się jogurt w połączeniu z arbuzem ;-) teraz widzę, że mogę śmiało próbować
2010/08/08 16:38:44
Ugotujmy - róż klasyczny koktajlowy;)
Zuza - dlaczego miałby się zważyć? Arbuz to owoc jak truskawka czy malina, tylko więcej wody ma, a właściwie to prawie sama słodka woda;)
Zuza - dlaczego miałby się zważyć? Arbuz to owoc jak truskawka czy malina, tylko więcej wody ma, a właściwie to prawie sama słodka woda;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli spodobał Ci się ten wpis/przepis, masz jakieś sugestie albo skorzystałeś z niego - podziel się tym w komentarzu.
Jeśli komentujesz jako anonimowy, zostaw proszę swoje imię.
Pozdrawiam i dziękuję!