piątek, 30 lipca 2010

Ryż z jagodami


ryz na słodko



Bardzo proste i bardzo dobre!



Składniki:
* ryż basmati
* ser biały
* jogurt
* jagody
* ew. fruktoza (aktualizacja: teraz korzystam z ksylitolu)


Ryż ugotowałam, możliwie jak najkrócej, jagody pogniotłam widelcem, wymieszałam z serem, jogurtem i odrobiną fruktozy, dodałam ryż.

Na śniadanie, deser albo - tak jak u mnie - na lekki obiad:)




Komentarze
2010/07/31 11:04:07
i ja tak lubię
2010/08/01 09:31:22
Jakie pyszne i letnie danie, oj zjadłabym tą porcyjkę :)
2010/08/03 17:28:47
Z jagodami jeszcze nie jadłam! Apetycznie prezentuje się ! warto spróbować! pozdrawiam :)
2010/08/08 17:39:56
dzisiaj będzie na kolację ;)
2010/08/08 18:52:54
Szkoda tylko, że jagody mają krótki sezon.
Pozdrawiam Was dziewczyny:)


2 komentarze:

  1. Pychota... nie tylko z jagodami ale również z innymi owocami sezonowymi...polecam ...MONIKA

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, tak. Ostatnio znów się zajadam, zamiast słodzika dodaje miód:)

      Usuń

Jeśli spodobał Ci się ten wpis/przepis, masz jakieś sugestie albo skorzystałeś z niego - podziel się tym w komentarzu.
Jeśli komentujesz jako anonimowy, zostaw proszę swoje imię.
Pozdrawiam i dziękuję!