Dzisiaj odkopany w archiwum wpis z sojowym daniem. Zapodział się, a jest w sam raz na obecną cukiniową obfitość:)
Była sojowa sałatka, domowe mleko sojowe i ciasteczka z okarą, a dzisiaj proste danko obiadowe bądź kolacyjne: soja z kaszą gryczaną i dodatkiem warzyw.
Składniki na jedną porcję:
- ok. 50 g soi
- 3-4 łyżki kaszy gryczanej (zostało mi z innego dania)
- kawałek cukinii
- kilka pieczarek
- ząbek czosnku
- łyżka oliwy
- sos sojowy, sok z cytryny, lubczyk
Soję
(sn) ugotowałam tak, jak w przepisie na sałatkę. Odsączyłam, pokropiłam
sokiem z cytryny (k), posypałam szczyptą lubczyku (g), wrzuciłam na
rozgrzaną oliwę (sł), dodałam pokrojone pieczarki i cukinię (sł).
Chwilkę podsmażyłam, wcisnęłam czosnek (o), odrobinę sosu sojowego (sn),
szczyptę suszonych pomidorów (k) i na koniec dorzuciłam kaszę gryczaną
(g).
Posypałam koperkiem i z wielkim apetytem zjadłam:)
Posypałam koperkiem i z wielkim apetytem zjadłam:)
"Nie wierz, że zrobisz wielki postęp robiąc to, co niekonieczne, trzy razy szybciej."
Peter Drucker
Peter Drucker
Komentarze
2012/08/18 09:36:19
Mam wszystkie składniki, to już wiem, co dziś zjem na obiad :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli spodobał Ci się ten wpis/przepis, masz jakieś sugestie albo skorzystałeś z niego - podziel się tym w komentarzu.
Jeśli komentujesz jako anonimowy, zostaw proszę swoje imię.
Pozdrawiam i dziękuję!