czwartek, 4 marca 2010

Ryż na słodko z truskawkami






Najczęściej jadam na obiad, ale może spełniać też rolę śniadania albo słodkiej przekąski.



Składniki na 2 porcje:
* 2 jabłka obrane i starte na tarce
* szczypta cynamonu
* kilka truskawek rozmrożonych
* łyżka śmietany 18% lub jogurtu
* 100- 150 g ryżu basmati


Jabłka chwilę prażę, dodaję cynamon. Można doprawić ew. fruktozą, ale moje były odpowiednio słodkie. Ryż gotuję jak najkrócej.

Nakładam na talerz i zajadam:)




Komentarze
2010/03/04 21:15:24
A właśnie chodzi za mną ostatnio taki ryż... Ale miksu truskawkowo-jabłkowego jeszcze nie próbowałam.;)
2010/03/05 08:23:48
Ja też najczęściej same jabłka używam, ale z truskawkami jest jeszcze lepsze:)
W ogóle przy Montignacu polubiłam tego typu dania, które kiedyś nie istniały prawie dla mnie. Taki ryż albo makaron z serem jadłam raz na 100 lat. A teraz bywa, że codziennie jem:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli spodobał Ci się ten wpis/przepis, masz jakieś sugestie albo skorzystałeś z niego - podziel się tym w komentarzu.
Jeśli komentujesz jako anonimowy, zostaw proszę swoje imię.
Pozdrawiam i dziękuję!