Składniki na ciasto na 3 pojedyncze piersi czyli ok. 8-10 kotlecików:
* 200 ml mleka
* 200 ml wody lekko gazowanej
* szczypta soli
* jajko
* drobno posiekany koperek
* mąki pszennej typ 1850 tyle (nie ważyłam), żeby ciasto było o konsystencji gęstej śmietany - więcej niż na naleśniki
* 200 ml wody lekko gazowanej
* szczypta soli
* jajko
* drobno posiekany koperek
* mąki pszennej typ 1850 tyle (nie ważyłam), żeby ciasto było o konsystencji gęstej śmietany - więcej niż na naleśniki
Piersi podzieliłam na kotleciki, lekko rozbiłam, doprawiłam solą, roztartym czosnkiem, zostawiłam na chwilę. Przygotowałam ciasto naleśnikowe, które również odstawiłam na ok. 1/2 godziny.
Po tym czasie rozgrzałam na patelni olej, maczałam mięso w cieście i smażyłam na rumiano.
Bardzo smaczna alternatywa dla tradycyjnych kotletów panierowanych w jajku.
Polecam:)
Polecam:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli spodobał Ci się ten wpis/przepis, masz jakieś sugestie albo skorzystałeś z niego - podziel się tym w komentarzu.
Jeśli komentujesz jako anonimowy, zostaw proszę swoje imię.
Pozdrawiam i dziękuję!