Składniki na jedną porcję:
* 1-2 jajka
* 1 żółtko
* ser żółty starty na tarce
* olej
* kilka pieczarek
* cebula
* śmietana kwaśna 18%
* czosnek
* przyprawy
Lekko ubijam jajka, żółtko, ser i przyprawy i wylewam na patelnię z niewielką ilością oleju. Smażę do ścięcia masy jajecznej.
Pieczarki
ścieram na tarce lub drobno kroję, wrzucam na zeszkloną cebulę i smażę
do odparowania. Na końcu dodaję wyciśnięty czosnek, łyżkę lub dwie
śmietany i przyprawiam do smaku - z reguły ziołami prowansalskimi.
Na placek nakładam pieczarki, składam na pół i serwuję:)
Komentarze
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli spodobał Ci się ten wpis/przepis, masz jakieś sugestie albo skorzystałeś z niego - podziel się tym w komentarzu.
Jeśli komentujesz jako anonimowy, zostaw proszę swoje imię.
Pozdrawiam i dziękuję!