Jadam awokado w różnej postaci, najczęściej jednak robię pasty lub słodkie musy. Słodkie musy robię zwykle na bazie kakao/karobu i banana, czasem dorzucam do tego zestawu bakalie.
Ten mus powstał zupełnie bez planu, bo zaczęło się od ryżu, którego porcja została mi z obiadu. Pomyślałam, że zjem go ze zmiksowanymi z jogurtem greckim malinami, bo dawno takiego zestawienia nie jadłam. Ale zanim przystąpiłam do miksowania malin, to wpadło mi w oko awokado leżące na parapecie i zdradzające oznaki dojrzałości.
Takiego zestawienia smakowego jeszcze nie próbowałam toteż niewiele myśląc dorzuciłam awokado do malin, dodałam miód i zmiksowałam.
Kolorystycznie może nie powala, ale smakowo jak najbardziej!
Kolorystycznie może nie powala, ale smakowo jak najbardziej!
Składniki na porcję:
* awokado
* 1-2 łyżeczki miodu
* garść malin (mrożone, z własnych zbiorów)
* ryż basmati
"Choroba - stan, w którym nie smakuje nam nawet to, co lekarz zabronił nam jeść"
Aleksy Andriejew
Doborowe towarzystwo! A ja używam ryżu okrągłego pełnoziarnistego - bardzo polecam, to najlepszy ryż jaki jadłam:-)
OdpowiedzUsuńDzięki Renya, takiego ryżu nie znam, skorzystam z rekomendacji:)
Usuńryż na słodko, to jest to!
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie! :)
OdpowiedzUsuńProbowalam awokado z jablkiem, bananem....suszonymi sliwkami...uwielbiam wszystkie polaczenia...to teraz dzieki Tobie bedzie z malinami....z ryzem bardzo mi pasuje ..
OdpowiedzUsuńProsze o dopisek MM ..
Ja też te wszystkie wersje przerobiłam, wychodzi na to, że awokado ze wszystkim się dobrze komponuje!
Usuń