sobota, 9 kwietnia 2011

Jajka faszerowane z łososiem

przystawka z jajek z lososiem




Miałam zrobić na kolację jajka z wędzonym łososiem. Zwykle robię tak, że kładę na połówkach jajka plasterki łososia i już. Dzisiaj przyszła mi ochota na jakąś inną wersję  i pomyślałam, że może zrobię jajka faszerowane. I zrobiłam:)



Składniki:
* 5 jajek
* 100 g wędzonego łososia
* 2-3 łyżki majonezu kieleckiego
* 1-2 łyżeczek chrzanu
* 1 łyżka jogurtu greckiego
* pieprz
* zielona cebulka



Jajka ugotowałam na twardo, dobrze wystudziłam, obrałam, przecięłam na pół i wyciągnęłam z nich żółtka do miseczki. Białka ułożyłam na półmisku.
Łososia, oprócz jednego plasterka, pokroiłam w bardzo drobną kosteczkę. Żółtka rozgniotłam widelcem, dodałam pozostałe składniki i dobrze wymieszałam. Nałożyłam na białka, przybrałam kawałeczkami pozostawionego łososia i posypałam cebulką.
Pyszne było:)


przystawka z jajek z łososiem




Komentarze
2011/04/09 12:24:35
bardzo wykwintne. Ja na dzisiejszą imprezę nadziewam tylko sałatką warzywną :)
2011/04/09 18:10:38
Na Wielkanoc takie na pewno też zrobię, bo wyglądają bardzo smacznie!
2011/04/09 18:36:41
Smaczne są i na Wielkanoc w sam raz, tylko chrzan koniecznie, bo fajnie zaostrza smaki:)
A jajka z sałatką też super:)
2011/04/11 22:14:12
Uwielbiam łososia, ale jeszcze nigdy nie jadłam go z jajkiem,
muszę wypróbować, pozdrawiam 

3 komentarze:

  1. Właśnie przyrządziliśmy sobie tę przystawkę. Super, gratuluję przepisu!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, też mi przyszła ochota, bo dawno nie robiłam:)

      Usuń

Jeśli spodobał Ci się ten wpis/przepis, masz jakieś sugestie albo skorzystałeś z niego - podziel się tym w komentarzu.
Jeśli komentujesz jako anonimowy, zostaw proszę swoje imię.
Pozdrawiam i dziękuję!