Miałam
zrobić na kolację jajka z wędzonym łososiem. Zwykle robię tak, że kładę
na połówkach jajka plasterki łososia i już. Dzisiaj przyszła mi ochota
na jakąś inną wersję i pomyślałam, że może zrobię jajka faszerowane. I
zrobiłam:)
Składniki:
* 5 jajek
* 100 g wędzonego łososia
* 2-3 łyżki majonezu kieleckiego
* 1-2 łyżeczek chrzanu
* 1 łyżka jogurtu greckiego
* pieprz
* zielona cebulka
Jajka
ugotowałam na twardo, dobrze wystudziłam, obrałam, przecięłam na pół i
wyciągnęłam z nich żółtka do miseczki. Białka ułożyłam na półmisku.
Łososia,
oprócz jednego plasterka, pokroiłam w bardzo drobną kosteczkę. Żółtka
rozgniotłam widelcem, dodałam pozostałe składniki i dobrze wymieszałam.
Nałożyłam na białka, przybrałam kawałeczkami pozostawionego łososia i
posypałam cebulką.
Pyszne było:)
Komentarze
2011/04/09 12:24:35
bardzo wykwintne. Ja na dzisiejszą imprezę nadziewam tylko sałatką warzywną :)
2011/04/09 18:10:38
Na Wielkanoc takie na pewno też zrobię, bo wyglądają bardzo smacznie!
2011/04/09 18:36:41
Smaczne są i na Wielkanoc w sam raz, tylko chrzan koniecznie, bo fajnie zaostrza smaki:)
A jajka z sałatką też super:)
A jajka z sałatką też super:)
2011/04/11 22:14:12
Uwielbiam łososia, ale jeszcze nigdy nie jadłam go z jajkiem,
muszę wypróbować, pozdrawiam
muszę wypróbować, pozdrawiam
Właśnie przyrządziliśmy sobie tę przystawkę. Super, gratuluję przepisu!
OdpowiedzUsuńDziękuję, też mi przyszła ochota, bo dawno nie robiłam:)
Usuńfajny blog
OdpowiedzUsuń