poniedziałek, 14 marca 2011

Sałatka przedwiosenna


sałatka z kapustą pekińską

Już mi tak bardzo brakuje  świeżych warzyw, nie-szklarniowej sałaty, pomidorów o smaku pomidorów i całego tego naturalnego warzywnego bogactwa późnej wiosny i lata.

Póki co tylko substytuty, ale nawet smaczne, nie powiem;)




Składniki:
* kapusta pekińska
* ogórek zielony
* kilka suszonych pomidorów
* cebulka zielona - wyhodowana na parapecie
* ząbek czosnku
* sól, ew. pieprz


Pokroiłam wszystkie składniki, zalałam niewielką ilością sosu z oliwy spod pomidorów, soli i zmiażdżonego ząbka czosnku. Wyszło całkiem, całkiem dobre:)

sałatka  z kapusta pekińską





Komentarze
2011/03/14 13:02:09
Najzdrowsze i najsmaczniejsze i niestety tak żadko jemy takie przepyszne suróweczki.
2011/03/14 20:26:15
z suszonymi pomidorami to na pewno juz mi smakuje:)
2011/03/14 20:42:44
To właściwie pomidory dają to coś, bo bez tego zwykła surówka:)
Pozdrawiam Was dziewczyny:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli spodobał Ci się ten wpis/przepis, masz jakieś sugestie albo skorzystałeś z niego - podziel się tym w komentarzu.
Jeśli komentujesz jako anonimowy, zostaw proszę swoje imię.
Pozdrawiam i dziękuję!