Miał być dzisiaj na słodko, z borówkami albo malinami, taki w sezonie malinowo-borówkowym bywa u mnie najczęściej, ale miałam 1/2 awokado do wykorzystania, więc zrobiłam z wytrawnym nadzieniem.
I nie żałuję😋.
Składniki na porcję:
* 2/3 jajka
* 1 łyżka mąki bambusowej^
* 1 łyżeczka masła klarowanego
* sól, pieprz, przyprawa z pomidorami, czosnek mielony
Na wierzch:
* 1/2 awokado
* pomidor
* mozzarella do posypania
* zielona cebula
* sos balsamiczny - niekoniecznie, ja lubię
^ kupiłam żeby dodawać do wypieków, ale, że ich prawie nie robię, to używam jako lekkiego zagęstnika
Jajka lekko roztrzepałam z przyprawami i mąką, wlałam na rozgrzane masło, po chwili przełożyłam na drugą stronę, ściągnęłam z patelni i obłożyłam pokrojonym awokado, plasterkami pomidora i cebulą zieloną, a na koniec oprószyłam pieprzem i solą i posypałam startą mozzarellą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli spodobał Ci się ten wpis/przepis, masz jakieś sugestie albo skorzystałeś z niego - podziel się tym w komentarzu.
Jeśli komentujesz jako anonimowy, zostaw proszę swoje imię.
Pozdrawiam i dziękuję!