Najpierw była kasza jaglana z kremem dyniowym, a zaraz potem krem z dyni z masłem orzechowym w postaci deserowej.
Połączenie dyni z masłem orzechowym bardzo mi przypadło do gustu:)
Składniki na 1-2 porcje:
* 1/4 ugotowanej/upieczonej dyni Hokkaido
* 2 łyżki masła orzechowego
* sok z 1/2 pomarańczy
* popping jaglany
Dynię po ugotowaniu zmiksowałam z sokiem do postaci kremu, dodałam masło orzechowe, posypałam poppingiem.
Deser pierwsza klasa!
"Oświecenie jest bardzo łatwe, chodzi o to, by sobie odpuścić, natomiast ludzie ciągle się z czymś zmagają i zmagają."
Dawid R. Hawkins
Wygląda rewelacyjnie! Nie znałam wcześniej takiego połączenia ale z pewnością spróbuję. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, że przypomniałaś mi ten przepis, zrobię sobie znów:)
UsuńRównież pozdrawiam:)