Zostało mi trochę wątróbki z obiadu i przyszedł mi do głowy pomysł żeby połączyć ją z kaszą jaglaną. Pomysł, jak się okazało, znakomity.
Składniki na porcję:
* 3 łyżki kaszy jaglanej + ok. 200 ml wody
* ogórek kiszony
* 2 kawałki usmażonej z cebulą wątróbki ( ja zwykle korzystam z indyczej, tutaj miałam kurzą)
* zielona cebulka
* kurkuma, sól
Kaszę przepłukałam, wrzuciłam na wrzątek z odrobiną kurkumy i gotowałam jak zwykle 10 minut, a potem zostawiłam jeszcze na kilka minut, aby doszła.
Wątróbkę, cebulkę i ogórek pokroiłam, wymieszałam z kaszą i doprawiłam solą.
Bardzo mi smakowało!
"Nie zastanawiaj się nad problemem, myśl o rozwiązaniu"
Terry Goodkind
Terry Goodkind
Wygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuń