środa, 9 sierpnia 2017

Kasza jaglana z brzoskwinią i borówkami


Kasza jaglana z brzoskwinią i borówkami




Bardzo dawno nie było u mnie na blogu kaszy jaglanej w wersji śniadaniowej.
No to dzisiaj jest:)
A inne przepisy z udziałem kaszy jaglanej są w tej zakładce.



Składniki na porcję:
* 3 pełne łyżki kaszy jaglanej
* 2 szczypty kurkumy
* ok. 150-200 ml wody
* łyżka masła
* brzoskwinia
* borówka amerykańska
* łyżka posiekanych włoskich orzechów (wcześniej namoczonych)
* miód - opcjonalnie



Kaszę przepłukałam na sitku, wrzuciłam do wrzątku z kurkumą, pomieszałam, skręciłam gaz do pozycji minimum i zostawiłam na 10 min. Po tym czasie wyłączyłam gaz, ale kaszę jeszcze zostawiłam na kilka minut na palniku, żeby doszła.
Dodałam masło, pokrojoną brzoskwinię i borówki, a na wierzch dołożyłam orzechy. Można dosłodzić miodem albo innym słodzikiem, dla mnie była dobra bez.


Kasza jaglana z brzoskwinią i borówkami

`Kasza jaglana z brzoskwinią i borówkami




"Ci, którzy nie mają pokoju w sobie - wojują z innymi."
William Hazlitt



7 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie pyszne śniadania :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kiedyś jadałam takie prawie na co dzień, potem je jajka wyparły;)

      Usuń
  2. Oo, czegoś takiego jeszcze nie próbowałam, aż dziw bierze bo wygląda tak pysznie i jednocześnie jest tak łatwe do przyrządzenia :P

    OdpowiedzUsuń
  3. Kocham kaszę jaglaną, więc ten post jest idealnie dla mnie ;-)
    Obserwuje, a wolnej chwili zapraszam na mojego bloga kulinarnego justynaax.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. W tym przepisie są połączone wszystkie moje ulubione składniki :)

    OdpowiedzUsuń

Jeśli spodobał Ci się ten wpis/przepis, masz jakieś sugestie albo skorzystałeś z niego - podziel się tym w komentarzu.
Jeśli komentujesz jako anonimowy, zostaw proszę swoje imię.
Pozdrawiam i dziękuję!