poniedziałek, 24 maja 2021

Sałatka na ciepło z camembertem i warzywami


Sałatka na ciepło z camembertem i warzywami



Dzisiejsze moje śniadanie wzięło się z tego co w lodówce i ze smaku na ciepłego camemberta😊.
Błyskawicznie zrobione i równie błyskawicznie pochłonięte!




Składniki na porcję:
* pak choi
* kawałek kalarepki
* kawałek cukinii
* mała słodka czerwona papryka
* ok. 50 g camemberta
* łyżka pestek granatu (niekoniecznie, ale polecam)
* cebulka zielona, listki mięty
* sól, pieprz
* oliwa



Na rozgrzaną oliwę wrzuciłam pokrojone w plasterki warzywa, lekko sypnęłam solą i pieprzem, chwilę smażyłam do lekkiego zrumienienia, pod koniec odsunęłam je na bok i położyłam na patelni plastry camemberta.
Na talerzu dorzuciłam cebulkę, miętę i pestki granatu.

Jeśli chodzi o granat, to bardzo fajnie podkręca smak wszelkich tego typu sałatek, na ciepło i na zimno. Kupiłam jeden, wyodrębniłam pestki i trzymam je w lodówce w zamykanym szklanym naczyniu. Bardzo dobrze się trzymają i mając je pod ręką można dorzucać po trochę do sałatek czy czego tam się chce.



Sałatka na ciepło z camembertem i warzywami

Sałatka na ciepło z camembertem i warzywami




"Kłamstwo nie staje się prawdą tylko dlatego, że wierzy w nie więcej osób".
Oscar Wilde


4 komentarze:

  1. Bardzo fajny przepis na sałatkę z camembertem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam sałatki na ciepło, ale pierwszy raz jadłam z Camembertem. Idealna – to mało powiedziane. Super pyszny przepis! Dziękuję!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda apetycznie. Możliwe, że zastosuję ten przepisik bo wygląda zacnie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Sałatka jest genialne. Jak ktoś się zastanawia czy warto to tak :))

    OdpowiedzUsuń

Jeśli spodobał Ci się ten wpis/przepis, masz jakieś sugestie albo skorzystałeś z niego - podziel się tym w komentarzu.
Jeśli komentujesz jako anonimowy, zostaw proszę swoje imię.
Pozdrawiam i dziękuję!