Dzisiejsze moje śniadanie wzięło się z tego co w lodówce i ze smaku na ciepłego camemberta😊.
Błyskawicznie zrobione i równie błyskawicznie pochłonięte!
Składniki na porcję:
* pak choi
* kawałek kalarepki
* kawałek cukinii
* mała słodka czerwona papryka
* ok. 50 g camemberta
* łyżka pestek granatu (niekoniecznie, ale polecam)
* cebulka zielona, listki mięty
* sól, pieprz
* oliwa
Na rozgrzaną oliwę wrzuciłam pokrojone w plasterki warzywa, lekko sypnęłam solą i pieprzem, chwilę smażyłam do lekkiego zrumienienia, pod koniec odsunęłam je na bok i położyłam na patelni plastry camemberta.
Na talerzu dorzuciłam cebulkę, miętę i pestki granatu.
Jeśli chodzi o granat, to bardzo fajnie podkręca smak wszelkich tego typu sałatek, na ciepło i na zimno. Kupiłam jeden, wyodrębniłam pestki i trzymam je w lodówce w zamykanym szklanym naczyniu. Bardzo dobrze się trzymają i mając je pod ręką można dorzucać po trochę do sałatek czy czego tam się chce.
Wygląda apetycznie. Możliwe, że zastosuję ten przepisik bo wygląda zacnie.
OdpowiedzUsuńSałatka jest genialne. Jak ktoś się zastanawia czy warto to tak :))
OdpowiedzUsuń