Na jedną porcję:
* ok. 70 - 100 g spaghetti lub rurek pełnoziarnistych
* 2 łyżki pesto czerwonego
* kilka pomidorów suszonych w zalewie z oliwy
* łyżka kaparów
* kiełki własnoręcznie wyhodowane
Makaron gotuję al dente - nie solę wody - odcedzam, mieszam z pokrojonymi pomidorami, kaparami, pesto i posypuję kiełkami.
Robię też wersję z oliwkami zamiast pomidorów i startym serem zamiast kiełków.
Jeszcze mi się nie znudziło:)
Komentarze
2010/11/02 12:24:46
wygląda apetycznie, też uwielbiam makaron z pesto, do tego jeszcze trochę parmezanu mniam :)
2011/01/07 21:30:13
Mniam. Uwielbiam suszone pomidorki w połączeniu z makaronem. Na pewno wypróbuję.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli spodobał Ci się ten wpis/przepis, masz jakieś sugestie albo skorzystałeś z niego - podziel się tym w komentarzu.
Jeśli komentujesz jako anonimowy, zostaw proszę swoje imię.
Pozdrawiam i dziękuję!