Składniki na 4 porcje:
* 500 g piersi z kurczaka
* 300 g pieczarek
* cebula duża
* 1-2 ząbki czosnku
* przyprawa gyros
* sól, zioła
* serek topiony
* śmietana 18 %
Piersi
pokroiłam na małe kawałki, posypałam obficie przyprawą gyros, wlałam
łyżkę oleju, wymieszałam i włożyłam do lodówki na kilka godzin. Co jakiś
czas przemieszałam w misce.
Pieczarki i cebulę starłam w malakserze i przesmażyłam na łyżce oleju, dodając pod koniec wyciśnięty czosnek i przyprawy.
Kawałki
kurczaka wrzucałam na rozgrzany tłuszcz, rumieniłam ze wszystkich
stron. Dodałam pieczarki, serek topiony, wymieszałam, chwilę razem
dusiłam. Na końcu dodałam 2-3 łyżki śmietany.
Do tego prosta sałatka z pomidorków wiśniowych, ogórków, papryki i kilku marynowanych cebulek polana łyżką balsamico i oliwy.
Pycha!!!
Komentarze
2010/05/08 21:20:29
Masz rację na pewno pycha! Bardzo spodobał mi się w tym daniu pomysł zmiksowania pieczarek z cebulą .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli spodobał Ci się ten wpis/przepis, masz jakieś sugestie albo skorzystałeś z niego - podziel się tym w komentarzu.
Jeśli komentujesz jako anonimowy, zostaw proszę swoje imię.
Pozdrawiam i dziękuję!