Pomysł na te sznycelki podpatrzyłam u Saganka, z tym, że nie mieliłam mięsa, tylko zostawiłam drobno posiekane, dałam jedno jajko zamiast 2 i dorzuciłam brokuły.
Składniki na ok. 7-8 sznycelków:
* ok. 150 g piersi z kurczaka
* cebula
* kilka małych różyczek brokułu
* jajko
* 2 ząbki czosnku
* łyżka majonezu
* ok. 40 g sera żółtego
* masło klarowane do smażenia
* sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka, chili
Mięso, różyczki brokułu i cebulę drobno posiekałam, ser starłam na tarce o drobnych oczkach, czosnek wycisnęłam, dodałam przyprawy, jajko i majonez.
Po wymieszaniu formowałam sznycelki i smażyłam po kilka minut z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.
Wyszło bardzo smacznie:)
Wyglądają na bardzo soczyste.
OdpowiedzUsuńTak, zdecydowanie nie są suche:)
Usuń