Kiedyś za kokosem nie przepadałam, teraz używam go częściej, a w tej jaglance zapragnęłam mocno poczuć kokosowość i mi się udało.
Składniki na porcję:
* 3 łyżki kaszy jaglanej
* 3 łyżeczki wiórków kokosowych
* 2 łyżki śmietanki kokosowej
* łyżeczka miodu
* sok z cytryny
* migdały
* do posypania karob
Po wrzuceniu na wrzątek kaszę tradycyjnie gotowałam na małym ogniu ok. 15 min, po czym zostawiłam jeszcze na chwilę.
a skąd wzięłaś śmietankę kokosową?
OdpowiedzUsuńTo było mleko kokosowe w tej najgęstszej postaci, więc takie jak śmietanka prawie.
UsuńMleko z puszki, bo domowe wychodzi mi niestety cienkie dość:(
O rany Gosiu, ale kusisz słodkościami :))) Kaszę jaglaną okrutnie ostatnio zaniedbałam, o czym Twój przepis skutecznie mi przypomniał.
OdpowiedzUsuńJa też miałam małą przerwę, za to teraz wracam z nowymi jaglanymi pomysłami:)
UsuńI to słodkość Gosia, którą spokojnie można zajadać;)
kokosowa jaglanka musi smakować naprawdę wyśmienicie :-)
OdpowiedzUsuńZwłaszcza dla wielbicieli kokosu:)
Usuńoj, to zdecydowanie coś dla mnie -wielbicielki kokosa :)
OdpowiedzUsuńNo i jeszcze trzeba lubić kaszę jaglaną, ale widzę, że coraz więcej osób się do niej przekonuje:)
Usuńz kokosem robilam quinoa , ktora gotowalam w mleku kokosowym i dodalam jeszcze wiorki ..to dla MM na I faze ..bo jaglana ma zbyt wysoki IG na I faze -:(
OdpowiedzUsuńcudnie wyglada ten twoj talerz ..pozdrawiam
Basiu, szkoda, że jaglana ma takie wysokie ig - to jakieś niedopatrzenie natury;)
Usuńw tym niedopatrzeniu natury (he podoba mi sie ten twoj zwrot !) sa tez np ziemniaki czy moje ulubione kasztany -:(
Usuńlubie MM za to, ze sa dwie fazy i na II juz nie ma takich problemow .
wygląda pysznie, ciekawe połączenie kokos i kasza jaglana :)
OdpowiedzUsuńKasza jaglana nadaje się do każdego połączenia:)
Usuńmocno kokosowa- to coś dla mnie, pycha !
OdpowiedzUsuńCzyli fanka kokosu z Cibie?:)
Usuńmoja pierwsze jaglanka dopiero przede mną, bo dopiero kilka dni temu kupiłam pierwszą kaszę jaglaną, ale na pewno wypróbuję i wersję kokosową!
OdpowiedzUsuńNo to powodzenia w jaglanych eksperymentach - wszystko co dobre przed Tobą!:)
UsuńAleż się cieszę, że tu dzisiaj wpadłam. Uwielbiam takie proste, ale zdrowe przepisy. Bez mąki, bez cukru i bez przetworzonych produktów - dokładnie tymi samymi zasadami kieruję się w swoim żywieniu, także aż skaczę z radości widząc taką kopalnię inspiracji! :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że aż skaczesz;) i u Ciebie też sobie pobuszuję:)
Usuń