Za każdym razem kiedy robię pastę z awokado staram się zrobić jakąś inną jej wersję.
Dzisiejsza pasta jest na bazie ziół (z miętą włącznie) z dodatkiem ogórka małosolnego, bo akurat mi się nawinął pod rękę i bardzo, jak się okazało, to paście posłużyło:)
Składniki:
* awokado (sł)
* łyżeczka oliwy sł)
* ząbek czosnku (o)
* kilka listków mięty (o)
* pieprz (o)
* szczypta soli (sn)
* średni ogórek małosolny (k)
* kilka listków pietruszki (k)
* kilka listków świeżego lubczyku (g)
Awokado obrałam, po kolei dodawałam pozostałe składniki i zmiksowałam na gładki krem. Zjadłam z macą, rzodkiewką i kalarepką.
Dobre było:)
"Nie bądź pewny, że masz czas, bo pewność niepewna..."
Że ja nie mam miksera :( oj oj...mam na takie coś ochotę, szczególnie że awokado takie zdrowe:-)
OdpowiedzUsuńAwokado rozgnieciesz widelcem, nie musi być mikser, a resztę drobno posiekaj:)
Usuńo kurcze wygląda świetnie! może się skuszę :!)
OdpowiedzUsuńco powiesz na kulinarne rozdanie u mnie?:)
Polecam Ci się skusić, na tę lub inną pastę z awokado:)
Usuńpasty z awokado są przepyszne :)
OdpowiedzUsuńczęsto kładę na nie ogórka, ale jeszcze nigdy nie miksowałam ich razem, bardzo fajny pomysł
No właśnie, niby podobnie, bo tu ogórek i tu, a jednak smak inny:)
UsuńBardzo lubię awokado, z miętą jednak jeszcze nie miałam przyjemności. Koniecznie to sprawdzę!
OdpowiedzUsuńMięta nie jest tutaj mocno wyczuwalna, taki lekki akcent jedynie:)
UsuńJuz nie moge sie doczekac kiedy wyprobuje ...zapisuje do zrobienia zaraz po urlopie....
OdpowiedzUsuńPozdrawiam goraco z Sycylii
Dziękuję i miłego urlopowania:)
Usuńdzisiaj zrobilam ..wprawdzie mialam ogorka juz dobrze ukiszonego, wiec smak pewnie inny, ale bardzo mi smakowalo..nigdy z ogorkiem jeszcze nie miksowalam ..dzieki -:)
UsuńCieszę się, że Ci smakowało:)
UsuńPrzepis zapisuję! :D
OdpowiedzUsuńCieszę się:)
UsuńUwielbiam tego typu pasty :)
OdpowiedzUsuńOne mają same zalety:)
Usuń