tag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post6815276906956864179..comments2024-03-21T16:07:26.475+01:00Comments on Zdrowa Kuchnia Sowy: Chlebek bananowy bez masła i cukrusowa_nie_sowahttp://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-27309783859987635422014-09-16T17:39:31.984+02:002014-09-16T17:39:31.984+02:00Hmm, nie mam pojęcia dlaczego.
Taki niezjadliwy, c...Hmm, nie mam pojęcia dlaczego.<br />Taki niezjadliwy, czy dało się zjeść mimo zakalca?sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-32054119446236841782014-09-16T16:57:38.921+02:002014-09-16T16:57:38.921+02:00Zakalec mi wyszedł ��Zakalec mi wyszedł ��Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10519727562047786291noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-79150725196735982262013-03-04T18:44:18.756+01:002013-03-04T18:44:18.756+01:00Jutro wrzucę jeszcze jedną szarlotkę, w której się...Jutro wrzucę jeszcze jedną szarlotkę, w której się zakochałam:D <br />Składniki podobne i beza też jest, ale w smaku inna. Zjadłam też od razu połowę:)<br />Szykuj się;)<br />A kalorie są potrzebne, w końcu zima jeszcze jest, czyż nie?;)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-30644530060197510112013-03-04T09:25:50.030+01:002013-03-04T09:25:50.030+01:00Dziękuje za dobre słowo. Żeby było jeszcze ciekawi...Dziękuje za dobre słowo. Żeby było jeszcze ciekawiej to dodam, że ja ta pavlovą i tak prawie całą zjadłam :) Czytałam w necie, że ludziom jakos wychodziły bezy ze stewią, nie wiem w czym problem, rodzaj stewii czy co... jeszcze sprobuję tej z Auchana, bo jej trzeba będzie dodać dużo, z pół słoicka na kilka białek, moze ona jakoś utrzyma te białka. No i jeszcze sprawdzę wariant z dodatkiem mąki ziemniaczanej. Ja dodalam kukurydzianej bo facet, który mnie zainspirował pisał, ze próbował róznych sposobów na bezcukrowe bezy i ten był najlepszy. Jakoś nie mogę o tej pavlovej zapomnieć :(.<br />Ale na pewno w przyszły weekend robię szarlotkę z bezą, spróbuję tylko z minimalną ilością masła, co sądzisz o takiej bardziej "chudej" wersji? Utrzma się, czegoś dodać w zamian? Jednak jak się zjada połowę na raz to tych kalorii się trochę zbiera.Beatahttps://www.blogger.com/profile/02573402392465497653noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-84061078445404362632013-03-03T11:57:46.589+01:002013-03-03T11:57:46.589+01:00Ależ w tym co piszesz jest mnóstwo pasji!:)
Mimo, ...Ależ w tym co piszesz jest mnóstwo pasji!:)<br />Mimo, że nie wyszło, to jednak czyta się z przyjemnością te Twoje zmagania z ciastową materią;)<br />Dziękuję, że tak we mnie wierzysz, ale doświadczeń w bezie robionej na słodzikach akurat nie mam specjalnych, więc po Twoich próbach i ich wynikach doszłam do wniosku, że najsensowniejszym wyjściem będzie odpuszczenie sobie zdrowotności i zrobienie bezy z użyciem zmielonego cukru brązowego;)<br />Chyba, że po drodze do tej bezy coś jeszcze innego wpadnie mi do głowy.<br /><br />Pozdrawiam serdecznie i melduj dalej o swoich wyczynach kulinarnych:)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-32305574590872391062013-03-03T10:02:39.154+01:002013-03-03T10:02:39.154+01:00Zrobiłam dzisiaj to ciasto. Niestety coś mnie podk...Zrobiłam dzisiaj to ciasto. Niestety coś mnie podkusiło i dodałam słodzika,zupełnie niepotrzebnie bo było aż za słodkie. Niemniej pożarłam od razu z 1/3. Zamiast daktyli dodałam suszonych morel bo akurat miałam je w domu i mąkę zamieniłam na owsianą. <br />Przy okazji nawiążę do komentarza pod szarlotką - zrobiłam deser pavlova. Ściślej - próbowałam ale nie wyszło :(. Białka "siadły", słodzik się nie sprawdził. Używam bardzo skoncentrowanego steviapol, wydaje mi się, że nie ma posmaku, ale może już się przyzwyczaiłam, od prawie roku nie jem w ogóle cukru, a ksylitol podrażnia mi żołądek (tak jak zwykły cukier). Spróbuję jeszcze z takim dostępnym w Auchan w słoiku z zieloną nakrętką, tego trzebaby dodać tyle co cukru (brew temu co piszą na opakowaniu wcale nie jest słodszy), no i dodałam ciut za dużą szczyptę soli dla lepszego ubicia i to wszystko było nie dość że klapnięte to i słonawe. Śmietana była jakaś kwaśna, chyba złą kupiłam, zrobił się z niej kwaśny ser :(. Porażka na całej linii. Niemniej mam nadzieję, się nie zniechęcisz, masz nieporwnanie więcej doświadczenia, i zrobisz coś naprawdę pysznego.Beatahttps://www.blogger.com/profile/02573402392465497653noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-79170429607203015532013-02-15T21:06:58.313+01:002013-02-15T21:06:58.313+01:00Nie tylko brzmi:)Nie tylko brzmi:)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-6053965824247397732013-02-14T21:48:22.589+01:002013-02-14T21:48:22.589+01:00Brzmi baaaaardzo smacznie i zdrowo:)LidiaBrzmi baaaaardzo smacznie i zdrowo:)LidiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-30632047938883156922013-01-30T21:40:22.794+01:002013-01-30T21:40:22.794+01:00Banany są dobre do wszystkiego na słodko, jak czos...Banany są dobre do wszystkiego na słodko, jak czosnek do pikantnych dań;)<br />Spróbuj koniecznie!:)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-13910327601700751892013-01-30T15:29:19.905+01:002013-01-30T15:29:19.905+01:00Banany zaskakują. Będę musiała spróbować tego wyna...Banany zaskakują. Będę musiała spróbować tego wynalazku.krysztallyhttps://www.blogger.com/profile/18243104709526085827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-56321674568738077802013-01-30T11:29:14.194+01:002013-01-30T11:29:14.194+01:00Też tak myślę, że można je jeść o każdej porze dni...Też tak myślę, że można je jeść o każdej porze dnia, ale tylko w takiej, zdrowotnej wersji, bo w standardowej, to lepiej rzadziej niż częściej;)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-86803355317235418732013-01-30T11:26:22.963+01:002013-01-30T11:26:22.963+01:00No i zdrowsi będą;)No i zdrowsi będą;)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-6652438400723676632013-01-30T07:09:03.423+01:002013-01-30T07:09:03.423+01:00Nie mam pojęcia dlaczego chlebek... Może to tak ps...Nie mam pojęcia dlaczego chlebek... Może to tak psychologicznie, że to ciasto można jeść jak zwykłe pieczywo, na śniadanie i kolację, a nie się ograniczać do deseru;) Jak sobie upiekę, to na pewno ograniczać się nie będę:DSztuka rękodziełahttps://www.blogger.com/profile/00564097254134603762noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-9954067040873645942013-01-29T23:16:00.048+01:002013-01-29T23:16:00.048+01:00oczywiście jutro zabieram się do pieczenia :) i zn...oczywiście jutro zabieram się do pieczenia :) i znowu w pracy wszystkim ślinka pocieknie hehe :)syla2006https://www.blogger.com/profile/00347870573097940526noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-31819631431022565652013-01-29T23:14:01.717+01:002013-01-29T23:14:01.717+01:00Koniecznie! Przecież do tego ciasta trzymałaś, czy...Koniecznie! Przecież do tego ciasta trzymałaś, czyż nie?:)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-39089994413635179942013-01-29T23:00:46.423+01:002013-01-29T23:00:46.423+01:00czyli co te banany co trzymam na parapecie czas uż...czyli co te banany co trzymam na parapecie czas użyć? ;)<br />pyszności :)<br />syla2006https://www.blogger.com/profile/00347870573097940526noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-46618100160561816642013-01-29T22:58:20.717+01:002013-01-29T22:58:20.717+01:00Jest pyszne, zgadzam się:)Jest pyszne, zgadzam się:)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-46813889065078148612013-01-29T21:08:01.542+01:002013-01-29T21:08:01.542+01:00Ekstra ciacho! Robiłam podobne ostatnio i zrobię z...Ekstra ciacho! Robiłam podobne ostatnio i zrobię znów, bo jest pyszne :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03293138242994439091noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-60821213809762760962013-01-29T17:07:54.848+01:002013-01-29T17:07:54.848+01:00Jasne, że wyjdzie - ja dodałam, bo akurat miałam;)...Jasne, że wyjdzie - ja dodałam, bo akurat miałam;)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-15009498351612554302013-01-29T16:54:57.308+01:002013-01-29T16:54:57.308+01:00A bez amarantusa też wyjdzie? Zamiast niego dodała...A bez amarantusa też wyjdzie? Zamiast niego dodałabym np. maki orkiszowej.Czarnowłosa https://www.blogger.com/profile/04973912460227400640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-1664476565702152402013-01-29T16:54:13.292+01:002013-01-29T16:54:13.292+01:00A dlaczego na to ciasto mówi się "chlebek&quo...A dlaczego na to ciasto mówi się "chlebek", wiesz? <br />Amarantus to zdrowe (podobno bardzo) zboże pochodzące z Ameryki Południowej.<br />A popping użyty w tym wypieku to wyprażone jego ziarna podobnie jak pop corn:)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-21078173379699187962013-01-29T16:50:14.061+01:002013-01-29T16:50:14.061+01:00Tak, w dodatku banany to moje ulubione owoce, choć...Tak, w dodatku banany to moje ulubione owoce, choć w żadnej mierze nie są lokalne, ani zimą u nas sezonowe i w dodatku ig mają spory;)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-16927409474315445352013-01-29T16:48:09.001+01:002013-01-29T16:48:09.001+01:00No właśnie, amarantus dobry do dorzucania;)No właśnie, amarantus dobry do dorzucania;)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-82510052494057521562013-01-29T13:07:26.011+01:002013-01-29T13:07:26.011+01:00O żesz, na śmierć zapomniałam o chlebku bananowym!...O żesz, na śmierć zapomniałam o chlebku bananowym! Swego czasu gdzieś widziałam ciekawy przepis.... Ale ten Twój z bakaliami chyba bardziej mi się podoba:) A ten amarantus to co to takiego?Sztuka rękodziełahttps://www.blogger.com/profile/00564097254134603762noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-42337149984527131942013-01-29T12:59:29.849+01:002013-01-29T12:59:29.849+01:00bananowe jesienne jedzone zimą też jest super!;) bananowe jesienne jedzone zimą też jest super!;) asiejahttps://www.blogger.com/profile/10050718531838242903noreply@blogger.com