tag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post2258073983290792673..comments2024-03-05T22:50:42.672+01:00Comments on Zdrowa Kuchnia Sowy: Kasza jaglana na słodkosowa_nie_sowahttp://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-4870610310654926432012-11-01T20:11:26.873+01:002012-11-01T20:11:26.873+01:00no czytalam wlasnie, ze na wrzatek wrzucasz, tak w...no czytalam wlasnie, ze na wrzatek wrzucasz, tak wlasnie zrobie nastepnym razem!<br />mnie sie wlasnie tak robi - woda u gory a na dole klej:)<br /><br />kasza smakowala bardzo, tez chcialam na pozniej zostawic, ale byla tak pyszna, ze sie nie udalo:D<br /><br />ja tez znam ja od bardzo niedawna, taka zdrowa, a tak malo popularna!Monikahttps://www.blogger.com/profile/12670462401797274147noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-61082292769125608442012-11-01T15:00:18.765+01:002012-11-01T15:00:18.765+01:00Monika, ja wrzucam zawsze na gotującą się wodę i z...Monika, ja wrzucam zawsze na gotującą się wodę i zmniejszam ogień do minimum, czyli tylko lekkie pyrkanie. Nigdy mi się nie przypaliła gdy gotuję w metalowym garnku. Natomiast ostatnio zakupiłam kaszę jaglaną o nazwie "słodka" i ona jest trochę inna, bardziej kleista i woda zostaje na górze, a na dole gęsta kasza jak się nie miesza podczas gotowania. I przywiera do dna, ale się nie przypala. Na drugi dzień (bo najczęściej gotuję kaszę na 2 porcje śniadaniowe) dodaję trochę wody, podgrzewam i kasza odchodzi pięknie i można jeść:)<br />A jak Ci smakowała ta udana kasza? Mnie teraz jest trudno uwierzyć, że mogłam jej kiedyś w ogóle nie znać;)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-60841339889376318632012-11-01T13:31:20.904+01:002012-11-01T13:31:20.904+01:00wody jest jakby za duzo, i przypala sie dno garnka...wody jest jakby za duzo, i przypala sie dno garnka.<br />dzis sie udala!!!<br />doprowadzilam do wrzenia na najwyzszym i zmniejszylam ogien na najnizszy (mam elektryczna kuchenie niestety). No ale i tak sie przypalilo dno, mimo iz w zepterowskim garnku gotowalam. Byla pppycha!!!!<br />Ale sypkiej nie potrafilabym zrobic, bo chyba by wszystko spalilo sie jakbym czekala az cala woda wsiaknie, ew wyparuje:)Monikahttps://www.blogger.com/profile/12670462401797274147noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-7296952476180775582012-10-20T16:45:53.837+02:002012-10-20T16:45:53.837+02:00Monika, a na czym polega to nieudanie?
Monika, a na czym polega to nieudanie? <br />sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-4770193696044022252012-10-20T00:23:02.664+02:002012-10-20T00:23:02.664+02:00kasza jaglana fascynuje mnie od dawna, ale mam za ...kasza jaglana fascynuje mnie od dawna, ale mam za soba tyle nieudanych prob ugotowania jej, ze az sie sfrustrowalam:)<br />moze wreszcie naucze sie od ciebie:) dziekujeMonikahttps://www.blogger.com/profile/12670462401797274147noreply@blogger.com