tag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post7928330777496102601..comments2024-03-21T16:07:26.475+01:00Comments on Zdrowa Kuchnia Sowy: Bułki bez mąki i glutenu - pyszne!sowa_nie_sowahttp://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comBlogger42125tag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-57788520222914552832022-03-17T17:46:25.426+01:002022-03-17T17:46:25.426+01:00Moje też, jak widać na zdjęciach nie zawsze są jas...Moje też, jak widać na zdjęciach nie zawsze są jasne. To kwestia rodzaju babki, czasem daje zabarwienie wręcz fioletowe.<br />Najważniejsze czy Ci smakują:)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-59802291348969462812022-03-16T23:15:48.154+01:002022-03-16T23:15:48.154+01:00Dlaczego moje bułeczki są ciemne w środku? Używam ...Dlaczego moje bułeczki są ciemne w środku? Używam takich składników.. Myślałam że pomyliłam babkę jajowata z plesznik ale sprawdzalam trzy razy opakowanie i jest jajowata.. Jakieś rady? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-49915440224272886672021-01-30T18:00:08.525+01:002021-01-30T18:00:08.525+01:00Iza, eksperymentuj, tak powstają nowe przepisy, cz...Iza, eksperymentuj, tak powstają nowe przepisy, czekam na relację:)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-30596776054349044372021-01-30T09:59:26.449+01:002021-01-30T09:59:26.449+01:00Prawda! :) wczoraj udało mi się zakupić babkę (łus...Prawda! :) wczoraj udało mi się zakupić babkę (łuski) i dzisiaj kolejna próba pieczenia bułeczek z "oryginalnego" przepisu ;) ale zaczynam się zastanawiać czy łuski można byłoby zastąpić np. błonnikiem kokosowym ..... hmmmm .... będę próbować i napiszę jaki był rezultat :) Izahttps://www.blogger.com/profile/12498911755762339751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-16170886994580039052021-01-28T21:37:20.040+01:002021-01-28T21:37:20.040+01:00Iza, najważniejsze, że i tak wyszły pyszne i tego ...Iza, najważniejsze, że i tak wyszły pyszne i tego się trzymajmy;)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-87991224108335570672021-01-26T19:16:30.158+01:002021-01-26T19:16:30.158+01:00tak, tak ;) ja też dodałam zmielone siemię lniane ...tak, tak ;) ja też dodałam zmielone siemię lniane i zamiast bułeczek wyszły placuszki :D ale w smaku są przepyszne! jutro lecę po babkę :D Dzięki za przepis!Izahttps://www.blogger.com/profile/12498911755762339751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-47967203184435630052020-09-14T15:48:29.740+02:002020-09-14T15:48:29.740+02:00Ja mam właśnie dużo łusek babki płesznik, więc moż...Ja mam właśnie dużo łusek babki płesznik, więc może po prostu zaryzykuje. Nataliahttps://www.blogger.com/profile/12423364134629698045noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-56932637999366446822020-09-14T15:06:51.256+02:002020-09-14T15:06:51.256+02:00W przepisach na wypieki spotykam się z łuskami, by...W przepisach na wypieki spotykam się z łuskami, być może dlatego, że mają b. dużo śluzu, a więc lepiej sklejają. Z płesznikiem nie eksperymentowałam, bo zawsze kupuję jajowatą, więc nie wiem jak on się zachowuje, może całkiem podobnie:)<br />sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-35901591991148927002020-09-14T08:49:59.654+02:002020-09-14T08:49:59.654+02:00A czy można użyć zamiast babki jajowatej babki płe...A czy można użyć zamiast babki jajowatej babki płesznik? Nataliahttps://www.blogger.com/profile/12423364134629698045noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-39888149836078337812020-08-22T18:21:14.914+02:002020-08-22T18:21:14.914+02:00Renia, nie wiem czy regionalny, ja mieszkam w Krak...Renia, nie wiem czy regionalny, ja mieszkam w Krakowie i tutaj jest, ale to może być każdy śmietankowy serek, niekoniecznie ten:)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-32369500215945775912020-08-22T18:03:25.580+02:002020-08-22T18:03:25.580+02:00ahaa..a jeszcze powiedz gdzie mogę ten serek kupić...ahaa..a jeszcze powiedz gdzie mogę ten serek kupić,czy to wyrób regionalny,bo nie kojarzę nazwyRenianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-14149875965237909582020-08-22T17:59:41.680+02:002020-08-22T17:59:41.680+02:00Nie, one są w postaci drobnej:)Nie, one są w postaci drobnej:)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-85074421755267319142020-08-22T16:17:55.384+02:002020-08-22T16:17:55.384+02:00nie doczytałam,czy te łupiny babki jajowatej też t...nie doczytałam,czy te łupiny babki jajowatej też trzeba zmielić?Renianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-78793868035484866292020-07-31T08:49:07.126+02:002020-07-31T08:49:07.126+02:00Może były pieczone w za krótko albo w za niskiej t...Może były pieczone w za krótko albo w za niskiej temperaturze. Na poczatku pieczenia temperatura powinna być wyższa. Przed wyjęciem z pieca skórka powinna być twarda, spieczona to nie powinny opadnąć. Zeby nie opadło ciasto czy bułki trzeba delikatnie powoli wstawiac do pieczenia tzn. żeby nie potrzasac brytwana. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-68248849445309907742020-05-14T12:48:44.231+02:002020-05-14T12:48:44.231+02:00Nie pomogę, nie wiem dlaczego Ci opadły, mnie się ...Nie pomogę, nie wiem dlaczego Ci opadły, mnie się to nigdy nie zdarzyło:(sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-50477249878113097722020-05-03T13:58:02.609+02:002020-05-03T13:58:02.609+02:00Zrobiłam dzisiaj pierwszy raz. Są przepyszne. Nies...Zrobiłam dzisiaj pierwszy raz. Są przepyszne. Niestety opadły po wyjęciu z piekarnika. Podejme kolejną próbę.Monikahttps://www.blogger.com/profile/12795395192143309328noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-85396544924370049902020-01-17T21:22:56.787+01:002020-01-17T21:22:56.787+01:00Jeśli robisz tak, jak w przepisie, to nie wiem co ...Jeśli robisz tak, jak w przepisie, to nie wiem co może być przyczyną. Mnie zawsze wychodzą, córce mojej też.sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-9268914779785529952020-01-17T20:35:50.926+01:002020-01-17T20:35:50.926+01:00katastrofa ,druga próba i bułeczki w czasie piecze...katastrofa ,druga próba i bułeczki w czasie pieczenia pięknie nadęte jakbaloniki a w czasie studzenia klaps zapadają sie ,czy coś robię żle ?jakieś podpowiedzi?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-88563462275548994832019-09-29T19:19:49.194+02:002019-09-29T19:19:49.194+02:00Nie wiem, nigdy nie mroziłam. Ale w sumie dlaczego...Nie wiem, nigdy nie mroziłam. Ale w sumie dlaczego nie? Spróbuj:)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-70273379905541457062019-09-29T17:13:54.999+02:002019-09-29T17:13:54.999+02:00Czy można te bułeczki mrozić?Czy można te bułeczki mrozić?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10022636853674817597noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-38583714112230615242019-05-16T19:36:02.312+02:002019-05-16T19:36:02.312+02:00No to przynajmniej już wiemy, że siemię nie zastąp...No to przynajmniej już wiemy, że siemię nie zastąpi łupin;)<br />sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-82146770949706270502019-05-16T19:28:23.916+02:002019-05-16T19:28:23.916+02:00Spróbowałam zrobić z mielonym siemieniem lnianym, ...Spróbowałam zrobić z mielonym siemieniem lnianym, bo łusek babki nie miałam, ale niestety nie wyszły. Mimo większej ilości wagowej siemienia, ciągle ciasto było za rzadkie i placki (bo właśnie taki efekt osiągnęłam) wydzieliły dużo tłuszcze. Myślę, że to z siemienia. Muszę jednak kupić te łuski i spróbuję jeszcze raz.<br />Pozdrawiam. WiolaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-9718070363907977182019-03-15T21:00:57.319+01:002019-03-15T21:00:57.319+01:00Cieszę się, że Ci smakują:)
Cieszę się, że Ci smakują:)<br />sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-81592576280570382772019-03-15T20:58:39.869+01:002019-03-15T20:58:39.869+01:00Bardzo dziękuję za odpowiedź. Piekłam je pierwszy ...Bardzo dziękuję za odpowiedź. Piekłam je pierwszy raz i dlatego to sprawdzanie patyczkiem - bułeczki sprawdzałam od spodu.Dopiekłam je jednak do suchego patyczka. Są trochę przepieczone ( dość ciemne z wierzchu i mają trochę grubszą skórkę) ale w środku bardzo puszyste i mięciutkie i lekkie. W smaku bardzo smaczne i będę je piekła często. Muszę tylko prawidłowo wyczuć dla nich temperaturę bo mój piekarnik dość mocno przypieka. Barbarahttps://www.blogger.com/profile/06108587890873864515noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-10362101706816249412019-03-15T16:05:14.185+01:002019-03-15T16:05:14.185+01:00Nie badam nigdy patyczkiem, może być mokry, bo tut...Nie badam nigdy patyczkiem, może być mokry, bo tutaj nie ma mąki, one są wilgotne w środku. Ja piekę tak jak napisałam, czasem dopiekam wierzch jeszcze kilka minut, jak nie są wystarczająco rumiane.<br />Jak wyrosły, to są dobre, w składnikach nie ma produktów, które trzeba piec określoną ilość czasu, żeby nam nie zaszkodziły:)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.com