tag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post636452754044105783..comments2024-03-21T16:07:26.475+01:00Comments on Zdrowa Kuchnia Sowy: Schab suszony z pończochy w końcu i u mnie:)sowa_nie_sowahttp://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-5695728475687035392017-02-23T16:34:33.878+01:002017-02-23T16:34:33.878+01:00Trejsi, cieszę się, że smakuje:) Przypomniałaś mi ...Trejsi, cieszę się, że smakuje:) Przypomniałaś mi komentarzem, że bardzo dawno nie robiłam takiego schabu i sobie też teraz zrobię:)<br />Zdjęcie możesz wrzucić na mojego fp jeśli zaglądasz na FB, tam są posty gości, będzie mi miło bardzo:)<br /><br />Co do kimchi, to tego soku jakoś tak dużo nie ma, zresztą to widać u mnie na zdjęciach. U Ciebie nie ma w ogóle? To wydaje mi się wręcz niemożliwe. Możesz podesłać zdjęcie na mojego maila i info jak długo jest w tym słoiku?<br />sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-46493758954887408132017-02-23T13:42:13.823+01:002017-02-23T13:42:13.823+01:00Droga Sowo-nie-sowo dziękuję za inspiracje ;_)))
N...Droga Sowo-nie-sowo dziękuję za inspiracje ;_)))<br />Na próbę z 1,2 kg schabu został podzielony, na schab 2x5 i suszony,<br />oba są bardzo dobre. Chciałam zamieścić zdjęcia, ale chyba nie ma takiej opcji.<br /><br />Tylko problem mam z kimchi, ponieważ nie ma w ogóle soku w słoikach. <br />Czy już powinnam ją wyrzucić i poczekać jeszcze?<br />Pozdrawiam<br />........https://www.blogger.com/profile/14562799222833563821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-89830936323678516972017-02-22T16:01:31.025+01:002017-02-22T16:01:31.025+01:00Trejsi, ja bym już zakończyła suszenie:)Trejsi, ja bym już zakończyła suszenie:)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-33966855967342803412017-02-21T23:49:39.253+01:002017-02-21T23:49:39.253+01:00Mój schab już się suszy, to mały kawałek ok 0,5 kg...Mój schab już się suszy, to mały kawałek ok 0,5 kg, <br />jak sprawdzić czy już wysuszony, czy też polegac na czasie, tzn w moim przypadku 3 dni ?<br />:-)........https://www.blogger.com/profile/14562799222833563821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-80598371377984251152015-02-19T21:08:25.612+01:002015-02-19T21:08:25.612+01:00Tak, ja przykrywam szklaną pokrywką od kompletu, a...Tak, ja przykrywam szklaną pokrywką od kompletu, ale czy to konieczne, to nie jestem pewna.sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-68547129607875750072015-02-19T20:48:26.981+01:002015-02-19T20:48:26.981+01:00A wkładając do lodówki przykrywałyście mięso czymś...A wkładając do lodówki przykrywałyście mięso czymś?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01623512705477458299noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-45922733014723629862014-01-17T23:04:27.409+01:002014-01-17T23:04:27.409+01:00Zleci, zleci, daj znać jak smakowało:)Zleci, zleci, daj znać jak smakowało:)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-31931477579749503442014-01-17T22:53:38.802+01:002014-01-17T22:53:38.802+01:00Własnie dziś też powiesiłam swój kawałek szynki w ...Własnie dziś też powiesiłam swój kawałek szynki w ponczoszce marynowanej ciut inaczej niż z Twojego przepisu taki rodzaj wędliny robię po raz pierwszy i już jestem ciekawa jej smaku :) no własnie to czekanie jest najtrudniejsze ale widać wartoKasiuleńka7https://www.blogger.com/profile/18024323501050363636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-30559029163087722552013-12-13T12:07:03.891+01:002013-12-13T12:07:03.891+01:00Tak, dobry kawałek mięsa to podstawa - wyjdzie na ...Tak, dobry kawałek mięsa to podstawa - wyjdzie na pewno super:)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-89766380292388525892013-12-13T12:06:27.099+01:002013-12-13T12:06:27.099+01:00Agnieszka, to właśnie mało pracochłonny przepis: n...Agnieszka, to właśnie mało pracochłonny przepis: natrzeć przyprawami, pamiętać o odlewaniu wody (ale do lodówki zagląda się zwykle kilka razy w ciągu dnia, więc nie ma problemu z pamiętaniem), a potem już tylko powiesić:)<br />Najtrudniej jest z tym czekaniem, aż dojrzeje;)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-19011100261010827142013-12-13T11:54:07.369+01:002013-12-13T11:54:07.369+01:00pracochłonny, ale wygląda super!pracochłonny, ale wygląda super!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-23035192750106248552013-12-13T10:03:39.852+01:002013-12-13T10:03:39.852+01:00Mój schab jest już w lodówce i marynuje się w cukr...Mój schab jest już w lodówce i marynuje się w cukrze (robię z tego drugiego przepisu;).<br />Specjalnie pojechałam wczoraj do dobrego mięsnego po wiejski schab - myślę, że będzie pysznie :)Martahttps://www.blogger.com/profile/14442258952038224158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-5329165576925984402013-12-12T23:33:05.030+01:002013-12-12T23:33:05.030+01:00Renya, chyba tak, nie pomyślałam o tym;)
W mięsie ...Renya, chyba tak, nie pomyślałam o tym;)<br />W mięsie pięciominutowym wydaje się, że będzie surowe, a tutaj z kolei, że się zepsuje, a nic takiego się nie dzieje - po prostu cuda;)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-63891065152571052952013-12-12T07:25:19.993+01:002013-12-12T07:25:19.993+01:00Polędwica łososiowa, to chyba od koloru:) Schabik ...Polędwica łososiowa, to chyba od koloru:) Schabik fajnie wyszedł. Ciekawa rzecz z tym suszeniem... nigdy bym się nie spodziewała, że tak można zrobić wędlinę. Ale też nie spodziewałam się, że gotując mięso po parę minut i studząc, też się da. A dało! Próbowałam to wiem:)Sztuka rękodziełahttps://www.blogger.com/profile/00564097254134603762noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-23096750265618142602013-12-11T22:29:32.821+01:002013-12-11T22:29:32.821+01:00Basia, do tego chleba w sam raz się nadaje;)Basia, do tego chleba w sam raz się nadaje;)sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-5765362596166887652013-12-11T21:47:48.743+01:002013-12-11T21:47:48.743+01:00byly chleby ,a teraz cos do chleba ..wyglada zache...byly chleby ,a teraz cos do chleba ..wyglada zachecajaco ..☺<br />Barbara https://www.blogger.com/profile/06587879327367377599noreply@blogger.com