tag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post1800660520369452351..comments2024-03-05T22:50:42.672+01:00Comments on Zdrowa Kuchnia Sowy: Kurczak zapiekany pod pierzynką z kalafiorasowa_nie_sowahttp://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-83690609903147517142014-10-21T20:42:40.499+02:002014-10-21T20:42:40.499+02:00odkąd wiem, że mam Hashimoto staram się szukać uro...odkąd wiem, że mam Hashimoto staram się szukać urozmaiconych dań, bez glutenu i innych polepszaczy a nie wszystkie warzywa mogę na surowo więc coś dla mnie, do pracy najczęściej zabieram termos zupy a zapiekanki przygotowywałam na bezglutenowych makaronach a tu proszę nie ma węglowodanów, warzywa i mięsko, myślałam, że zapiekankę będę miała na kilka posiłków ale posmakowała domownikom, zmieniłam tylko: dodałam do warzyw 2 małe cebule i dłużej piekłam - w sumie 60 minut bez przykrycia, wyszło super, zagości na stałe w mojej kuchni, pozdr,Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-7496203440604155732013-12-04T08:07:29.685+01:002013-12-04T08:07:29.685+01:00Renya, puree nie wygląda, ale smakuje - w oryginal...Renya, puree nie wygląda, ale smakuje - w oryginale był cheddar, więc jeszcze lepsze powinno być niż z camembertem. Kiedyś robiłam też puree z selera i też mi smakowało. Tylko, tak jak mówisz, trzeba doprawić albo samo puree, albo całość, żeby nie było mdłe. I piec w odkrytym naczyniu.sowa_nie_sowahttps://www.blogger.com/profile/12677449813168095375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927615616561136604.post-83194638509896328612013-12-04T07:40:06.417+01:002013-12-04T07:40:06.417+01:00Coś podobnego mąż mi serwował, tylko w jego potraw...Coś podobnego mąż mi serwował, tylko w jego potrawce wszystko było na surowo zapiekane:) Uwielbiam warzywa, więc danie szalenie mi smakowało. Podpowiem mu Twoją wersję, to może też skorzystam:) Choć akurat to puree z kalafiora niespecjalnie mnie przekonuje.... Z drugiej strony, dobrze doprawione i z serem może stanowić przepyszne dopełnienie... Trzeba wypróbować:)Sztuka rękodziełahttps://www.blogger.com/profile/00564097254134603762noreply@blogger.com