czwartek, 17 kwietnia 2014

Warzywa z patelni, czyli coś lekkiego przed świętami...



Warzywa z patelni



Rzadko robię zupy na wywarze jarzynowym, najczęściej po prostu jarzyny kroję  w kostkę i stanowią one element zupy. 
Tym razem chciałam zrobić zupę czystą, bez warzyw, a warzywa przeznaczyłam na danie z patelni, czyli pyszny produkt uboczny wywaru.




Składniki:
* pietruszka
* seler
* por 
* kapusta włoska
* suszone pomidory
* łyżeczka oleju kokosowego (albo masła)
* kurkuma, pieprz, sól, curry
* ser Gorgonzola
* zielona cebulka



Warzywa po ugotowaniu wywaru pokroiłam w kostkę (kapustę zjadłam, bo się rozgotowała, jak to kapusta), wrzuciłam na rozgrzany olej kokosowy, sypnęłam curry i kurkumą, posoliłam i dodałam trochę pieprzu, chwilę je podsmażyłam,  a na koniec dodałam pokrojone suszone pomidory.
Po przełożeniu na talerz posypałam po wierzchu niewielką ilością sera Gorgonzola i świeżą zieleniną.
Pyszne danie:)

warzywa z patelni

Szkoda...

warzywa z patelni




"Wyimaginowane dolegliwości są nieuleczalne"
Marie von Ebner-Eschenbach



4 komentarze:

Jeśli spodobał Ci się ten wpis/przepis, masz jakieś sugestie albo skorzystałeś z niego - podziel się tym w komentarzu.
Jeśli komentujesz jako anonimowy, zostaw proszę swoje imię.
Pozdrawiam i dziękuję!