wtorek, 2 marca 2010

Sałatka z tuńczykiem, żółtym serem i fasolką


Sałatka z tuńczykiem, żółtym serem i fasolką


Zachciało mi się sałatki z tuńczykiem.
Zaglądnęłam do lodówki i spiżarki i wyszła sałatka "czego tam nie ma!";)




Składniki na 2-3 porcje:

* puszka tuńczyka w oleju
* 3 jajka na twardo
* 1/2 ogórka - u mnie w zalewie musztardowej
* 2 duże plastry sera żółtego wędzonego
* 1/2 cebuli
* 1/3 puszki czerwonej fasolki

Sos:
* duża łyżka majonezu
* duża łyżka jogurtu lub śmietany - ja miałam akurat jogurt grecki
* duży ząbek czosnku wyciśnięty
* przyprawy



Składniki pokroiłam, polałam sosem, włożyłam  sałatkę na chwilę do lodówki, żeby się przegryzła.
Polecam na kolację, bardzo syta i bardzo dobra:)

Sałatka z tuńczykiem, żółtym serem i fasolką




3 komentarze:

  1. dla Mm-emek warto ugotowac fasole czerwona samemu, bo IG jest nizszy niz tej puszkowej i bez mrugniecia mozna laczyc z tluszczem ..
    lepiej tez polecic na super sycacy obiad , np w pudelku do pracy -:)
    Sowko czy myslisz, ze jak dam zamiast majonezu musztarde to tez bedzie smaczne?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, teraz już puszek nie używam, jedynie rybne. Strączkowe przygotowuję sama i inaczej tez smakują niż te puszkowe.
      Musztarda jak najbardziej będzie pasować:)

      Usuń
    2. dzieki notuje ..
      ja czasami w biegu uzywam, ale czytam ciagle ich sklad , bo mozna sie zdziwic z tej tablicy

      Usuń

Jeśli spodobał Ci się ten wpis/przepis, masz jakieś sugestie albo skorzystałeś z niego - podziel się tym w komentarzu.
Jeśli komentujesz jako anonimowy, zostaw proszę swoje imię.
Pozdrawiam i dziękuję!